תוכן עניינים (לחץ לפתיחה)
בשנת 2008, החל לפעול בישראל חוק פנסיה חובה שחייב למעשה את כל המעסיקים במשק להפריש סכומים קבועים לטובת הביטוח הפנסיוני של העובדים בתלוש המשכורת. מעסיקים אשר לא יבצעו את הוראות החוק, חושפים את עצמם לקנסות גבוהים ואף לתביעות של מאות אלפי שקלים מהעובדים בהליכים משפטיים אזרחיים.
אחוזי ההפרשה של ביטוח פנסיה חובה עלו מאז שנת 2008 באופן הדרגתי ומחודש ינואר שנת 2017, המעסיק מחויב להפריש 18.5% אחוזים משכר העובד לפנסיה (מדובר על סכומים משכר הבסיס בלבד). החלוקה הפנימית נעשית כך – 6% מופרשים מתוך שכרו של העובד, 6.5% מהווים את חלקו של המעביד ו-6% נוספים מצטברים לרכיב הפיצויים לאחר עזיבת עבודה.
החוק בא לתת סיוע לאזרחי ישראל שלעיתים פחות מודעים לזכויות הסוציאליות שלהם מהמדינה וזאת למרות שבמקרים רבים הם משלמים על זכויות אלה מכיסם. תמיכה נוספת לעובדים מגיעה מהביטוח הלאומי (לאחר פיטורים או התפטרות) שמעביר קצבאות אבטלה לעובדים שכירים ועצמאים במקרים מסוימים.
קבלת דמי אבטלה לעובדים שכירים
במידה והעובד השכיר מאבד את משרתו והופך למובטל, יש באפשרותו לגשת לביטוח הלאומי ולקבל קצבת אבטלה וזאת במידה והוא עונה על הקריטריונים הנדרשים שמפורטים באתר של הביטוח הלאומי. המטרה של דמי אבטלה היא למעשה סיוע והענקת אמצעי מחיה עד שאותו אדם מובטל ימצא מקום עבודה חדש עם משכורת שוטפת. המימון של דמי האבטלה מגיע חלקית מהתשלומים השוטפים של תושבי ישראל לביטוח הלאומי וגם מתקציב המדינה במסגרת משרדי הממשלה הרלוונטיים.
תהליך קבלת קצבת האבטלה מתחיל ישירות משלב הפיטורים או ההתפטרות ממקום העבודה הקודם. אדם שמעוניין בקצבת האבטלה צריך להתייצב בלשכת התעסוקה, להירשם בה כמחפש עבודה פעיל ולאחר מכן לבקר בה באופן קבוע במטרה לשמוע על הזדמנויות תעסוקה אפשריות. לשכת התעסוקה מעבירה את הנתונים לביטוח הלאומי מידי חודש ועל סמך מידע זה משולמים דמי האבטלה.
מאפייני דמי אבטלה לשכירים ולעצמאים
שיעור דמי האבטלה משתנה בהתאם למאפיינים של המבוטח, כאשר הכוונה היא להעביר סכומים גבוהים יותר לאנשים מעל גיל 28, שהפסיקו את עבודתם לאחר תקופה ממושכת יותר. סכומי הקצבה מחושבים באחוזים וזאת בהתאם לשכר הממוצע בחצי השנה האחרונה לעבודה. עובדים ותיקים יותר יזכו ל-80% תשלום ואילו אנשים צעירים, לעומת זאת, יהיו זכאים בדרך כלל ל-60% ממשכורתם בלבד.
האם גם העובדים העצמאיים זכאים לדמי אבטלה?
ככלל, דמי אבטלה מועברים אך ורק לעובדים שכירים שותק העבודה שלהם במקום ספציפי עולה על שנה אחת (או 18 חודשים שמתוכם שולמו דמי אכשרת אבטלה במשך 12 חודשים). אולם, קיימים מקרים יוצאי דופן של עובדים עצמאיים שגם הם זכאים לדמי אבטלה מהביטוח הלאומי. לרוב, מדובר על עובדים עצמאיים שלהם יש הסכם חתום על הענקת שירות שנמצא בתוספת הראשונה של צו ביטוח לאומי (מורה דרך, זמר, בדרן, אמן, מרצה ועוד).
יש לציין גם, כי עובדים שכירים לשעבר שפתחו עסק ואיבדו את עבודתם הקודמת, שומרים על זכאותם לקבל דמי אבטלה בעתיד וזאת בתנאי שהעסק נסגר בתוך שנתיים מפתיחתו. לצורך קבלת דמי האבטלה לעצמאים, על המבוטחים למלא טופס 652 מיוחד פעם ברבעון ולהעבירו לביטוח הלאומי.
לאחרונה, נעשים ניסיונות נוספים במסדרונות הפוליטיים כדי לשנות את המצב לטובתם של העובדים העצמאיים, שכן, בניגוד לעובדים שכירים, עצמאים מוצאים את עצמם במקרים רבים ללא תכניות פנסיה קבועות, מה שמעמיד אותם בבעיה בעת היציאה לגמלאות או גם תאונות ומחלות שפוגמות בכושר העבודה שלהם.
החל מינואר 2017, לדוגמא, נכנס חוק פנסיית ביטוח חובה לעצמאיים. כדי לתמרץ את העצמאים לחסוך לפנסיה, המדינה החלה להעניק הטבות מס לעובדים אלו, אך העובד העצמאי, כמובן, נאלץ להפריש את כל הסכומים בכוחות עצמו (בניגוד לשכירים).
אנו בפורטל רק תבקש הלוואות לכל מטרה שמנו לנו למטרה לתת לקוראים שלנו את האינפורמציה החשובה והעדכנית ביותר לגבי האפיקים המשתלמים ביותר בשוק האשראי בישראל. מכיוון שכמות החברות שמעניקות הלוואות צרכניות ועסקיות גדלה בשנים האחרונות, חשוב מאד לעשות סקר שוק יסודי ולהתייעץ עם אנשי מקצוע אובייקטיביים בטרם ההחלטה הסופית על לקיחת הלוואה ספציפית. שיטת פעולה כזאת יכולה להביא להוזלה משמעותית של עלויות הריבית ואף שיפור בתנאים האחרים של ההלוואה.
אם אתה מעוניין לקחת הלוואה עסקית או פרטית בתקופה הקרובה, תוכל לחסוך כסף וזמן על חיפושים מיותרים בעזרת שיחה טלפונית אחת. אנו באתר רק תבקש הלוואות לכל מטרה יכולים להפנות אותך לאנשי מקצוע שיסייעו לך לאתר את המסלול המתאים לצרכים הייחודיים שלך הלוואות מותאמות לעצמאיים, עסקים ועוד – כל זאת ללא שום עלות או התחייבות. כל מה שעליך לעשות, זה למלא את הטופס עם פרטיך האישיים בעמוד זה או לבחור מטה את סוג ההלוואה, ואנו נדאג שהנציגים הטלפוניים שלנו ייצרו אתך קשר במהירות האפשרית.